Zunen päivitys 2.1 versioon

Zune, Microsoftin mediasoitin (joka ei ole vielä jostain syystä saatavilla euroopassa) on näppärä vekotin. Perinteisten ominaisuuksien lisäksi (mp3-soitto, videotoisto) se sisältää myös radion jota iPod Shufflen hankittua jäin kaipaamaan.

Ensimmäisen sukupolven Zune on tiiliskiven muotoinen ja henkinen verrattuna iPodien tyylikkääseen muotoiluun. Toisaalta Microsoftin hardware-ratkaisujen myötä olen tottunut arvostamaan toiminnallisuuksia kuin designia. Zunen toinen sukupolvi näki päivänvalon marraskuussa 2007 (jälleen Eurooppa jäi ulkopuoliseksi, mikä estää esimerkiksi Zunen verkkokaupan käytön). Uuden laitesukupolven myötä julkaistiin 2.1 firmware joka kuluttajien iloksi asentuu myös ensimmäisen sukupolven laitteisiin.

Päivitin oman Zuneni 2.1 firmwareen marraskuun puolivälissä. Päivitys on melko mutkaton eikä vaadi käyttäjältä kuin parin next-napin painalluksen ja lisenssiehtojen hyväksymisen. Kannattaa ladata laitteen akku täyteen ennen päivitystä, koska firmwaren asennus kestää tovin.

Uusi firmware tuo tullessaan käyttökelpoisia ominaisuuksia kuten paremman akunkeston (ihan oikeasti), sisällön synkronoinnin wlanin kautta, päivitetyn Zune-ohjelmiston pc:lle sekä podcast-tuen. Esimerkiksi YLEn sivuilta podcastien synkronointi on nyt helppoa ja vaivatonta. Vähemmän tärkeisiin päivityksiin kuuluu pari uutta taustakuvaa ja uudistetut valikot (jotka myös toimivat vikkelämmin).

Näin useimpien päivitysten pitäisi toimia – tarjotaan uuden ominaisuudet myös vanhoille laitteille. Ilmaiseksi.

Mainokset
Explore posts in the same categories: Hardware, Zune

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: