OCS 2007-viestintää palveluna

Humeko Oy (http://www.humeko.com/) tarjoaa Office Communications Server 2007-pohjaisia palveluja hosting-ratkaisuna (trendikkäästi Software+Services). Lisätietoa palvelusta, myös ilmainen koekäyttö viidelle käyttäjälle on mahdollista.

OCS 2007-tuote tai oikeamminkin ratkaisu on, erästä asiakasta mukaillakseni, ”yksi vaikeimmista asennuksista joita olen ikinä suorittanut”. Se ei johdu niinkään siitä, että tuote olisi vaikea asentaa – tyypilliseen Microsoft-henkeen OCS-palvelimet asentuvat next-next-napsuttelulla muutamassa minuutissa.

Haasteet OCS-käyttöönotoissa tulevat tietoturvan ja palvelintopologian määrittelystä. OCS 2007, jonka aiempi versio LCS 2005 (Live Communications Server 2005) vaatii lähtökohtaisesti sertifikaattien käyttöä kaikkeen palvelinten välillä tapahtuvaan liikennöintiin (MTLS, Mutual TLS). Jos yrityksellä on aiemmin käyttöön otettu Windows Server-pohjainen Certificate Authority (myöntää sertifikaatteja yrityksen omiin tarpeisiin) on näiden MTLS-sertifikaattien luonti melko vaivatonta. Useimmiten täysin automaattista.

Ongelmallista sertifikaateissa on niiden käyttö laajoissa verkoissa. Yritys jolla on useita AD-toimialueita, mahdollisesti useampi kuin yksi AD-metsä hajautettuna useisiin maantieteelliseen toimipaikkoihin joutuu huolellisesti suunnittelemaan OCS-pilotin aikana palvelinten roolit.

Suosittelen tutustumaan huolellisesti OCS 2007 Documentation Rollup-tietopakettiin jonka avulla OCS:n tekninen käyttöönotto aukeaa paremmin. Yksi dokumenteista kulkee nimellä Roadmap, ja sen avulla on helpompi navigoida oikeaan dokumenttiin. Kannattaa ainakin tutustua Enterprise Edition Deployment Guideen sekä Planning Guideen.

Tammikuulle ajoitettu julkaisu ensimmäisestä kunnon OCS 2007-kirjasta kannattaa merkitä jo nyt kalenteriin ja ennakkotilata OCS 2007 Resource Kit.

Muita huomionarvoisia ensi vuonna julkaistavia kirjoja aiheesta ovat Pro Office Communications Server 2007 ja How to Cheat at Configuring Exchange Server 2007- Including Outlook Web, Mobile, and Voice Access.

Mainokset
Explore posts in the same categories: Artikkelit, resurssit, suosikit, Kirjat, lehdet, Microsoft, Office Communications Server 2007

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: